دسته بندی محصولات

بررسی ساختار داخلی انواع کلید مینیاتوری

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN
بررسی ساختار داخلی انواع کلید مینیاتوری

کلید میناتوری یکی از اجزا و تجهیزات ایمنی برای حفاظت از سوخت وسایل و آتش‌سوزی می‌باشد. کلید مینیاتوری از دسته وسایل ایمنی می‌باشد که برای حفاظت از وسایل استفاده می‌شود. این نوع محصول برای صنعت و مصارف خانگی بسیار مورداستفاده قرار می‌گیرد و معمولاً در برابر اتصالات کوتاه و جریان مدار غیرمجاز و آسیب‌زا از محصولات و وسایل برقی حفاظت می‌کند.

کلید مینیاتوری که به نام فیوز نیز شناخته می‌شود دارای انواع بسیار متعدد و مختلفی می‌باشد و هر نوع آن دارای کاربرد خاصی و برای مصارف متفاوتی به‌کاربرده می‌شود. کلید مینیاتوری از اجزا و قطعات ریزی ساخته می‌شود و معمولاً تمام این قطعات و اجزا دارای کیفیت بالایی می‌باشند. کلید مینیاتوری بر اساس سرعت کارایی که دارد دسته‌بندی و یا طبقه‌بندی می‌شود و معمولاً به دو دسته کلی طبقه‌بندی می‌شود: کلید مینیاتوری تند کار و کلید مینیاتوری کند.

درصورتی‌که تمایل به جزئیات بیشتر دارید می‌توانید از مقاله معرفی کاربردهای کلید مینیاتوری استفاده کنید.

هرکدام از این دو نوع کلید مینیاتوری تند کار یا کند کار برای مصارف خاصی همچون: مصارف خانگی سبک همانند روشنایی یا برای مصارفی که نیاز به جریان مدار بالایی دارند مورداستفاده قرار می‌گیرد. کاربرد هر نوع از کلید مییاتوری های موجود مختلف می‌باشد. در ادامه این مقاله قصد داریم راجع به انواع کلید مینیاتوری وجود و ساختار داخلی کلید مینیاتوری به‌صورت مفصل و با زبانی ساده و رسا صحبت کنیم.

ساختار داخلی فیوز یا کلید مینیاتوری

تمام انواع کلید مینیاتوری دارای ساختاری خاص می‌باشند و معمولاً تمام قطعات در داخل بدنه کلید مینیاتور قرارگرفته‌اند. کلید مینیاتوری دارای ساختاری مختلف می‌باشد. اجزای کلید مینیاتوری بسیار متعدد می‌باشند ازجمله: بدنه٬ اتصالات٬ اهرم٬ ضامن مکانیکی٬ آهنربا یا مگنت٬ بی متال٬ جرقه گیر. کارایی هرکدام از این اجزا مختلف و خاص به خود می‌باشد و هماهنگ بودن تمام این اجزا٬ ماندگاری و عمر کلید مینیاتوری یا فیوز را بالاتر می‌برد.

بدنه: تمام اجزا و قطعات کلید مینیاتوری در داخل بدنه قرارگرفته می‌شود. بدنه کلید مینیاتوری دارای عایق‌بندی می‌باشد و از جنس پلاستیک و سرامیک می‌باشد. معمولاً بدنه دارای استحکام خوبی می‌باشد و از نفوذ و ورود غبار و گردوخاک در داخل به‌شدت خودداری می‌کند.

اتصالات: ام بی سی موجود در کلید مینیاتوری دارای دو نوع اتصالات کلی می باشند همانند: اتصالات ثابت و اتصالات متحرک.

اهرم: ام بی سی‌ها به اهرم مرتبط می‌باشند. ام بی سی‌ها توسط اهرم خاموش و یا روشن می‌شوند.

ضامن مکانیکی: ضامن مکانیکی برای نگه‌داشتن اتصالات در زیر کشش فنرها کاربرد دارد.

آهنربا یا مگنت: مگنت‌ها کار حفاظت آنی در برابر اتصالات کوتاه را انجام می‌دهند٬ این کار مگنت‌ها توسط آزاد کردن ضامن مکانیکی انجام می‌پذیرد. مگنت‌ها در زمان اضافه‌بار فعال نمی‌شوند. در چه صورت مگنت‌ها فعال می‌شوند؟ زمانی که مقدار جریان مدار بیش‌تر از هشت برابر جریان نامی باشد٬ منگت فعالیت خود را انجام می‌دهند.

بی متال: کار حفاظت بار اضافه با بی متال می‌باشد. بی متال کار سنجش جریان‌های طولانی‌مدت را در برابر جریان نامدار انجام می‌دهد و در آخر حفاظت بار اضافه را انجام می‌دهد.

جرقه گیر: جرقه گیر معمولاً کار متفاوتی را انجام می‌دهد. جرقه گیر کار خاموش کردن و یا شکستن جرقه را به خوبی انجام می‌دهد و می‌توان گفت کار اصلی جرقه گیر٬ خاموش کردن جرقه می‌باشد.

انواع کلید مینیاتوری

انواع کلید مینیاتوری بسیار زیاد می‌باشند از جمله: کلید مینیاتوری تیپ ب٬ کلید مینیاتوری تیپ سی٬ کلید مینیاتوری تیپ کا٬ کلید مینیاتوری تیپ زی و سایر انواع کلید مینیاتوری. هرکدام از این انواع کلید مینیاتوری دارای مشخصات٬ کاربردها٬ خصوصیات و توان تحملی خاصی می‌باشند. معمولاً کلید مینیاتوری تیپ ب مخصوص مصارف خانگی همچون: مصارف روشنایی می‌باشد یا کلید مینیاتوری دیگر برای جریان مدار بالاتر یا کم‌تر بیشترین کاربردها را دارد.

چگونه یک کلید مینیاتوری باکیفیت و مناسب انتخاب کنیم؟

برای خرید کلید مینیاتوری باید به نوع کارایی و عملکرد کلید مینیاتوری دقت شود تا محصولی متناسب با نوع نیاز خریدار یا مصرف‌کننده تهیه و خریداری شود. در حین خرید کلید مینیاتوری به‌ویژگی‌های کلید مینیاتوری و جنس و برند کلید مینیاتوری به‌دقت توجه شود تا محصولی با طول عمری بالا و ماندگاری خوبی انتخاب شود.

مهم‌ترین نکاتی که در حین خریداری٬ مشتری باید به آن‌ها دقت کند: نوع تیپ کلید مینیاتوری٬ ولتاژ نامی کلید مینیاتوری٬ قدرت قطع کلید مینیاتوری٬ کلاس حرارتی کلید مینیاتوری٬ جریان مجاز فیوز یا کلید مینیاتوری. درصورتی‌که کلید مینیاتوری باکیفیت و مناسب٬ خریداری شود افراد از حفاظت کلید مینیاتوری و سلامت کالاهای خود مطمئن می‌شوند. علاوه بر انتخاب صحیح فیوز یا کلید مینیاتوری باید سیم مناسب سیم‌کشی نیز انتخاب و تهیه کرد. اگر سیم خریداری‌شده مناسب جریان مجاز باشد٬ فیوز می‌تواند در برابر اتصالی‌های کوتاه و یا اضافه‌بار صحیح و درست عمل کند.

فیوزها یا کلید مینیاتوری قوی که کاربرد ویژه‌ای دارند٬ متعدد هستند و دارای طرفداران بسیار زیادی می‌باشند ازجمله بهترین فیوزهای فشارقوی: فیوز کات اوت و فیوزهای HH است.

عملکرد کلید مینیاتوری کات اوت یا فیوز کات اوت چگونه می‌باشد؟ فیوزهای کات اوت از فیدر خط محافظت می‌کنند و از اصلی‌ترین وظایف فیوز کات اوت به‌حساب می‌آید. از شش آمپر تا دویست آمپر جریان نامی فیوز کات اوت می‌باشد و از دو کیلو تا بیست کیلو آمپر قدرت قطع فیوز کات اوت می‌باشد.

عملکرد فیوز HH چگونه است؟ این نوع فیوزها قدرت بسیار بالایی را قطع می‌کنند. معمولاً این نوع فیوزها یا کلید مینیاتوری برای ولتاژهای که بیش از یک کیلو آمپر می‌باشند استفاده می‌شود. از قدرت بالا در اینجا منظور این است که این نوع فیوزها در مدت‌زمان اتصال بسیارکم و اندکی و اضافه‌بارها باعث ایجاد آتش سوزیو یا جرقه نمی‌شوند.

ثبت دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

منو