مقالات

تفاوت استابلایزر با ups

تفاوت استابلایزر با ups

برای ذخیره و تأمین برق موردنیاز و رفع نوسانات موجود در برق شهری استفاده از دستگاه‌های یو پی اس و استابلایزر برای برق اضطراری و برق بدون وقفه در مکان‌های مختلف مورداستفاده قرار می‌گیرند.

استابلایزر چیست؟

استابلایزر دستگاهی الکترونیکی است که باعث می‌شود که هیچ‌گونه نوسانی از جریان برق وارد یک وسیله‌ی الکتریکی نشود، به‌عبارت‌دیگر مانع ورود نوسانات ناگهانی و ذره‌بینی به جریان برق می‌شود و این نوسانات در پشت استابلایزر باقی می‌ماند و برقی که به یک وسیله الکترونیکی می‌رسد، صاف و بی‌شکل است.

جریانِ برقی که پشت پریزها در جریان است، نوسان دارد و به‌صورت مداوم بالا و پایین می‌رود. وظیفه یک استابلایزر این است که در جریان برق شهری نصب می‌شود و با توجه به نیاز شما و مشخصات وسیله برقی، جریان برق را روی ولتاژ 220 یا 230 ثابت نگه می‌دارد و همین اتفاق برای برق‌های صنعتی یا سه فاز در پهنای ۳۸۰ تا ۴۰۰ ولت انجام می‌پذیرد.

استابلایزرها مثل ترانس‌های خانگی کوچک نیستند، بلکه نمونه‌های پیشرفته‌ای از آن‌ها وجود دارد که می‌تواند کل برق ورودی به یک ساختمان و مجموعه صنعتی را به‌طورکلی مدیریت کند.

استابلایزرها چند نوع دارند؟

امروزه استابلایزرها قسمتی مهم از زندگی ما را تشکیل می‌دهند. در اکثر منازل و در واحدهای صنعتی یا کارگاه و کارخانه‌ها حداقل یکی از این استابلایزرها وجود دارد تا سلامت دستگاه‌ها و وسایل برقی تضمین شود. سه نوع استابلایزر وجود دارد که به شرح زیر است.

تثبیت‌کننده‌های ولتاژ در نوع رله:

این تثبیت‌کننده‌های ولتاژ، کم‌وزن هستند و دارای ولتاژ پایین می‌باشند و عمدتاً برای ماشین‌آلات با درجه پایین درزمینه‌های مختلف در واحدهای تجاری، مسکونی و مدرن استفاده می‌شود.

تثبیت‌کننده‌های ولتاژ سرور:

در این تثبیت‌کننده‌ها، راهنمای ولتاژ با کمک موتور سروو تکمیل می‌شود. آن‌ها داری فریم‌های دایره‌ای نزدیک به هم هستند که از آنها برای دقت ولتاژ برگشت استفاده می‌شود.

تثبیت‌کننده‌های ولتاژ ثابت:

این تثبیت‌کننده‌های ولتاژ ثابت دقت بسیار بالایی دارند و تنظیم ولتاژ آنها در حدود ±۱ است. تثبیت‌کننده ولتاژ استاتیک دارای اجزای مختلفی است که مهم‌ترین آن‌ها شامل یک مبدل رفت‌وبرگشت، یک میکروکنترلر، یک ریزپردازنده است.

یوپی اس چیست؟

یوپی اس ازنظر لغوی به معنای منبع تغذیه بدون وقفه است. UPS یک منبع تغذیه الکترونیکی است که کار اصلی آن، ایجاد و تولید توان بار مصرفی با استفاده از انرژی ذخیره‌شده در باتری، بدون وقفه ایجاد است. سیستم UPS را قبل از برق شهری و لوازم برقی نصب می‌کنند که باعث ایجاد تنظیم برق و ایجاد ثبات در آن می‌شود و همچنین از ورود نویز و اختلالات به وسایل الکترونیکی جلوگیری می‌کند.

انواع یو پی اس:

  • یو پی اس آفلاین
  • یو پی اس آنلاین
  • یو پی اس لاین اینتراکتیو

تفاوت نوع عملکرد یو پی اس و استابلایزر:

استابلایزر در هنگام تغییرات آهسته و دامنه ولتاژ ورودی در یک محدوده مجاز مشخص‌شده مانند حدود 150 تا 250 ولت عملکرد دارد. با تنظیم کردن اتوترانسفورمر داخلی، دامنه ولتاژ خروجی که تقریباً ۱ درصد است، را به مقدار مشخص ثابت نگه می‌دارد. اما اگر نوسان دامنه ولتاژ بیشتر از این محدوده باشد و یا برق قطع شود، طبیعتاً خروجی بدون برق می‌شود. اما اگر یو پی اس باشد، با استفاده از باتری، مصرف‌کننده را برای مدت‌زمان مشخصی که بستگی به ظرفیت باتری دارد، تغذیه می‌کند و روشن نگه می‌دارد.

برای تهیه و خرید هرگونه از این لوازم به فروشگاه بابا ادیسون مراجعه نمایید تا از کیفیت کالای خریداری‌شده مطمئن باشید.

کاربردهای یو پی اس و استابلایزر:

برای ساپورت تجهیزاتی که حساس به نوسانات برق هستند، مانند دیتاسنترها و تجهیزات پزشکی و همچنین به دلیل قطع برق و بروز خسارت‌های جبران‌ناپذیر، استفاده از یو پی اس ضروری است. ولی استابلایزر تنها تغییرات دامنه ولتاژ ورودی را دنبال کرده و آن را در خروجی تثبیت می‌کند و کاربرد استابلایزر فقط برای جبران افزایش یا کاهش دامنه ولتاژ است که حدود 10 ثانیه می‌باشد و کاربرد آن در مکان‌هایی مانند انتهای خطوط انتقال در روستاهای دورافتاده یا مکان­هایی با ترانسفورمر توزیع معیوب و غیراستاندارد است.

اما یو پی اس‌ها علاوه بر نوسانات فرکانس و شکل طول‌موج، ولتاژ خروجی را نیز کنترل می‌کنند و همچنین یو پی اس‌ها توانایی دفع نوسانات کوتاه‌مدت در ولتاژ را نیز دارند. بنابراین کیفیت توان تحویلی در برق خروجی کاملاً مطلوب‌تر است.

طریقه نگهداری باتری یو پی اس:

باتری‌های یو پی اس، نیاز به محافظت و نگهداری خاصی دارند ولی مواردی وجود دارد که باید حتماً آن‌ها را رعایت کنید تا بتوان از باتری‌های یو پی اس به‌صورت بهینه با طول عمر مناسب استفاده کرد به همین منظور باید موارد زیر را رعایت کنید به‌صورت دوره‌ای باتری‌ها سرویس شوند و بازدید از آنها صورت بگیرد که این امر معمولاً توسط خود شرکت پخش کنند انجام می‌شود.

1. شارژ و دشارژ مناسب :

مهم‌ترین مسئله در نگه‌داری باتری‌های یو پی اس، شارژ و دشارژ کردن آنها طبق جداول استاندارد هر نوع باتری است.

2. دمای مناسب:

عامل اصلی خرابی باتری گرما و حرارت زیاد محیط است. عواملی که باعث گرم شدن باتری می‌شود مانند شارژ و دشارژ نامناسب با آمپر بالا باعث کوتاه شدن عمر باطری می‌شود.

3. اتصالات و سر باتری‌ها:

بازدید دوره‌ای باتری‌ها یک مسئله مهم می‌باشد و در هر بازدید باید دقت شود اتصالات بین باتری‌ها کاملاً محکم باشد و سر باتری‌ها اکسیده نشده و خود باتری بیش‌ازاندازه گرم و یا متورم نشده باشد.

4. یکسان بودن ولتاژ باتری‌ها:

با توجه به اینکه باتری‌های یو پی اس به‌صورت سری به هم متصل هستند و همه باتری‌ها به یک اندازه جریان شارژ دریافت می‌کنند باید در هر سرویس دوره‌ای ولتاژ هر باتری به‌صورت جداگانه اندازه‌گیری شود تا مشخص گردد همه باتری‌ها کیفیت یکسانی دارند.

5.کیس باتری :

برای جلوگیری از اتصال کوتاه و ضربه خوردن احتمالی و برای محافظت از اتصالات باتری و شکل ظاهری، حتماً باید از کیس‌های مناسب باتری استفاده شود.

کلام پایانی:

برق شهری معمولاً دارای مشکلات مختلفی است و به همین دلیل دارای اطمینان‌پذیری صد درصد نیست. بنابراین باید در تجهیزات حساس برقی از دستگاهی استفاده کنیم تا اطمینان‌پذیری کاملی را داشته باشد. پیشنهاد اکثر متخصصان استفاده از دستگاه یو پی اس است. ما به شما توصیه می‌کنیم جهت تهیه هرکدام از تجهیزات برقی موردنیازتان به فروشگاه بابا ادیسون مراجعه نمایید.