مقالات

چگونه هزینه‌های برق مصرفی را کاهش دهیم؟

چگونه هزینه‌های برق مصرفی را کاهش دهیم؟

بعد از توزیع قبض‌های برق مشترکان به فکر کاهش هزینه‌های برق می افتند تا بتوانند با مدیریت مصرف برق هزینه‌های مذکور را کاهش دهند. به‌منظور کاهش هزینه‌های برق راهکارهایی که بیان می‌کنیم آسان و امکان‌پذیر است. با توجه به افزایش روزافزون استفاده از لوازم برقی میزان برق مصرفی خانوارها افزایش‌یافته است. بنا بر آمارهای بیان‌شده استفاده از انرژی برق در کشور ما بیش‌ازحد استاندارد جهانی است و باید فکری به حال کاهش این هزینه‌ها کرد.

سه وسیله الکتریکی و پرکاربرد که در بیشتر خانه‌ها وجود دارد توانسته ۹۰ درصد مصرف برق را به خود اختصاص دهد. با توجه به این موضوع استفاده درست و صحیح از لوازم برقی می‌تواند تا حد قابل‌توجهی مصرف برق را کاهش دهد. توصیه می‌شود برای کاهش هزینه‌های مصرف انرژی از استفاده از لوازم برقی در زمان پرمصرف اجتناب کنید و ترجیحاً لوازم برقی را در ساعت‌های کم‌مصرف استفاده کنید. به‌عبارت‌دیگر در ساعات‌های کم‌مصرف فعالیت کنید.

کاهش هزینه‌های برق

امروز در بخش خانگی و سایر بخش‌ها از وسایل روشنایی و سرمایشی استفاده می‌شود که منبع انرژی آن‌ها از برق تأمین می‌شود. اگر انرژی برق را به‌صورت بهینه مصرف کنید می‌توانید در اوج بار مصرف انرژی کمک‌های بسیار بزرگی کنید. اگر کمی تأمل‌کنید می‌توانید متوجه شوید که اگر مصرف انرژی برق را به حد بهینه برسانید دیگر مشمول پرداخت هزینه‌های گزاف نمی‌شوید و می‌توانید در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنید.

وسایل‌های خانگی که به‌طور دائم متصل به پریز برق هستند شامل یخچال و فریزر است، اما اگر یخچال و فریزر را برای چند ساعت از برق بکشید مواد غذایی موجود در یخچال فاسد می‌شود. پس برای صرفه‌جویی در برق می‌توانید درجه ترموستات یخچال را بین ۳ تا ۵ درجه تنظیم کنید. علاوه بر یخچال باید درجه ترموستات فریزر را بین ۱۵ تا ۱۸ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید تا مصرف انرژی را در یخچال و فریزر پایین بیاورید. برفک یخچال و فریزر را به‌صورت مرتب تمیز کنید تا با ضخیم شدن برفک‌ها انرژی برق افزایش نیابد. بهره‌گیری از روشنایی و اتلاف کم انرژی برق و استفاده از تجهیزات با بازده بالا به‌منظور مدیریت انرژی اهمیت زیادی دارد.

شاید به راهنمای خرید محافظ برق یخچال نیاز داشته باشید.

موارد دیگری که بر روی کاهش انرژی اثر دارند

از دیگر مواردی که باعث مصرف انرژی برق و افزایش هزینه‌های آن می‌شود باز و بسته کردن مکرر درب این محصولات است. البته این کار ضمن افزایش هزینه‌های برق می‌تواند سرما موجود در یخچال را هدر دهد. علاوه بر این خراب بودن لاستیک‌های درب این محصولات هم می‌تواند انرژی برق را تا حدود ۲۰ درصد افزایش دهد.

با توجه به این موضوع اهمیت تعویض نوار دور یخچال به‌مراتب بیشتر می‌شود. راه‌حل بعدی برای کاهش این هزینه‌ها اجتناب از به هم چسباندن ظروف حاوی مواد غذایی در یخچال و فریزر است. زمانی که ظروف حاوی مواد غذایی را به هم می‌چسبانید گردش هوا در یخچال و فریزر دچار اختلال می‌شود، بنابراین امر موجب افزایش مصرف برق شده و هزینه‌های شمارا افزایش می‌دهد.

یخچال‌های قدیمی حدود دو برابر بیشتر برق مصرف می‌کنند. بااین‌وجود با خرید یخچال‌فریزر جدید از مدل قدیمی آن دیگر استفاده نکنید. البته به برچسب انرژی که بر روی یخچال و فریزر قرار دارد دقت کنید و سعی کنید یخچال‌فریزری با شاخص A و A+ خریداری کنید تا مصرف انرژی برق را کاهش دهد.

کاهش مصارف انرژی با استفاده بهینه از کولرها

امروزه در بیشتر مناطق کشور کولرهای گازی، داکت اسپیلت ها را مشاهده می‌کنید که در حال حاضر گرایش به استفاده از آن‌ها رو به فزونی است. درگذشته مصرف برق به‌مراتب کمتر بود چراکه در آن زمان از کولرهای آبی به‌منظور خنک‌سازی محیط استفاده می‌کردند و صرفه اقتصادی داشت و گزینه عالی برای کاهش انرژی برق بود.

برای مصرف متعارف انرژی باید کولرها را به‌صورت منظم و دوره‌ای سرویس کنید، چراکه شستشو و تعویض پوشال‌ها می‌تواند منجر به کاهش مصرف انرژی شود.

همچنین متعارف کردن هزینه انرژی موجب افزایش عمر دستگاه‌ها می‌شود. روش‌های دیگر برای کاهش مصرف انرژی برق روی دور کند گذاشتن کولرها است. ممکن است با خواندن این مقاله با خود فکر کنید که این کار امکان‌پذیر نیست. اما اگر شما برای کولرها از سایبان استفاده کنید و در و پنجره‌ها را ببندید تا هوای خنک به بیرون نفوذ نکند یا برعکس هوای گرم به داخل وارد نشود می‌توانید از انرژی برق به‌صورت بهینه استفاده کنید.

سعی کنید از چندین وسایل گرمازا به‌طور همزمان استفاده نکنید تا دمای خانه افزایش نیابد. در مناطق شرجی و گرمسیری استفاده از کولرهای گازی توجیه‌پذیر است، اما باید از آن‌ها به‌صورت بهینه استفاده کنید تا در زمان توزیع قبض برق نگرانی بابت افزایش هزینه قبض نداشته باشید.

سخن پایانی

در این مطلب سعی کردیم اطلاعات مختصری از کاهش مصرف انرژی ارائه دهیم تا بتوانید در کاهش مصرف انرژی گامی محکم بردارید. علاوه بر استفاده درست است از کولرهای گازی یا یخچال و فریزر نباید لامپ‌ها را فراموش کنید. سعی کنید لامپ‌های اضافی را خاموش‌کنید، چراکه خاموش کردن لامپ‌های اضافی در کاهش هزینه‌ها بی تأثیر نیست. همچنین از لامپ‌هایی که توان مصرفی کمی دارند استفاده کنید. لوازم برقی خریداری کنید که برچسب انرژی و نشانه استاندارد دارند.

همچنین وسایل را انتخاب کنید تا بهره‌وری آن‌ها بالا و مصرف انرژی آن‌ها پایین باشد. اگر لوازم صوتی و تصویری به‌کار شما نمی‌آید این لوازم را در حالت آماده‌به‌کار قرار ندهید و ترجیحاً برق آن‌ها را قطع کنید تا موجب افزایش در مصرف انرژی نشوند. فراموش نکنید که تمام لوازم برقی که نیاز ندارید و در حالت آماده‌به‌کار هستند را خاموش‌کنید. توجه کنید که لوازم برقی که در حالت استندبای یا آماده‌به‌کار هستند با نوسانات برق دچار آسیب می‌شوند.