دسته بندی محصولات

معرفی انواع کلید مینیاتوری و انواع آنها

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN
معرفی انواع کلید مینیاتوری و انواع آنها

با گرم شدن هوا میزان استفاده از کالاهای سرمایشی و خنک‌کننده همچون: پنکه‌ها، کولرها یا اسپلیت‌ها نیز بالاتر می‌رود و امکان قطع برق یا پریدن فیوزهای منازل شخصی بالاتر می‌رود. پریدن فیوزها، اتصالی برق‌ها و سایر موارد که منجر به وارد شدن آسیب‌های جدی به بشر و یا به دارایی‌های بشر شده است یک مسئله بسیار مهم و اساسی می‌باشد. برای جلوگیری از آتش‌سوزی‌های احتمالی، اتصالی‌های برق طبق قوانین حاکم و مقررات جهانی الزامی است که از باکیفیت‌ترین محصولات که مناسب برق می‌باشند، استفاده شود.

به دلیل مسائل حفاظتی و ایمنی وسایل و تجهیزات برق را با درجه ایمنی بالاتری و باکیفیت بیشتری تولیدشده است. برای برق‌کشی ساختمان‌ها لازم است که از تجهیزات و وسایل حفاظتی و ایمنی که طبق استانداردها تولیدشده‌اند استفاده شود، تا از وقوع خطرات و حوادث ناگهانی و اتفاقی جلوگیری کرد.

کلید مینیاتوری دارای ساختاری متفاوت و جنسی خوب می‌باشد و معمولاً تمام اجزای موجود در کلید مینیاتوری به‌صورت داخلی می‌باشند و دیدی به داخل این کلید وجود ندارد. این ساختار خاص باعث می‌شود که گردوغبار داخل کلید مینیاتوری وارد نشود تا کلید مینیاتوری محفوظ بماند.

کلید مینیاتوری چیست؟

کلید مینیاتوری که نام دیگر آن فیوز می‌باشد یکی از پرکاربردترین وسایل برقی می‌باشد که به علت داشتن ساختار قوی و ویژگی‌های منحصربه‌فرد بسیار مورداستفاده قرارگرفته است. کلید مینیاتوری به نحوه‌ای طراحی و ساخته‌شده است که در صورت به وجود آمدن فشار، آن فیوز قطع و یا خاموش می‌شود و از وسایل حفاظت می‌کند.

کلید مینیاتوری دارای انواعی می‌باشد و هر نوع آن دارای اسم خاصی می‌باشد و برای موارد خاصی به‌کاربرده می‌شود. از کلید مینیاتوری متناسب با ظرفیت تحمل آن استفاده می‌شود. انواع کلید مینیاتوری با ویژگی‌های خاص موجود می‌باشند که در ادامه با انواع کلید مینیاتوری و ویژگی‌های متمایز هر نوع آن، آشنا می‌شویم.

در صورت تمایل می‌توانید مقاله کاربرد کلید مینیاتوری را بررسی کنید.

انواع کلید مینیاتوری یا فیوزها ازلحاظ سرعت

کلید مینیاتوری متناسب با کارایی مختلف و توان تحمل مختلف طراحی و تولیدشده است و معمولاً هرکدام از این فیوزها باید درزمینه مربوط و توان خود، استفاده شوند تا در معرض خطر و سوختگی قرار نگیرند. در حین خرید به نوع کارایی و نوع فیوز دقت شود تا محصولی باکیفیت عالی و متناسب با نیاز خود خریداری کنید.

کلید مینیاتوری ازنظر سرعت به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند: کلید مینیاتوری کند کار و کلید مینیاتوری سریع یا تند کار. این دو نوع فیوز ویژگی و کارایی متفاوتی دارند برای مثال: کلید مینیاتوری کند کار این نوع فیوز، برای خاموش کردن و یا قطع کردن مدار دیر عمل می‌کند، از این نوع فیوزها یا کلید مینیاتوری برای مدارهای موتوری بسیار استفاده می‌شود و عملکرد خوبی دارند. اما کلید مینیاتوری تند به‌سرعت بیشتری مدار را قطع می‌کند و به زمان اندکی برای قطع کردن جریان نیاز دارد، معمولاً از کلید مینیاتوری سریع برای مصرف روشنایی بیشتر به‌کاربرده می‌شود.‌

انواع کلید مینیاتوری

انواع کلید مینیاتوری با کارایی مختلف موجود می‌باشد، معمولاً کلید مینیاتوری برای مصارف متعدد مورداستفاده قرار می‌گیرد. کلید مینیاتوری به دسته مصارف متعدد تقسیم‌بندی می‌شود.

انواع کلید مینیاتوری:

  • کلید مینیاتوری تیپ B
  • کلید مینیاتوری تیپ C
  • کلید مینیاتوری تیپ D
  • کلید مینیاتوری نوع K
  • کلید مینیاتوری یا فیوز تیپ Z

کلید مینیاتوری تیپ B: تیپ B معمولاً برای مصارف روشنایی بیشترین استفاده را دارد. کلید مینیاتوری تیپ b برای مصارف خانگی کاربرد ویژه‌ای دارد و از دسته فیوزهای تند کار یا سریع به‌حساب می‌آید. کلید مینیاتوری تیپ بی درصورتی‌که جریان اضافه مابین سه الی پنج برابر جریان نامی مدار شود، جریان الکتریکی آن به‌سرعت قطع می‌شود. این کلیدهای مینیاتوری به علت حساسیتی که دارد بسیار مورداستفاده قرار می‌گیرند.

کلید مینیاتوری تیپ C: این نوع کلید مینیاتوری به نام کلید مینیاتوری موتوری معروف می‌باشد. در برق صنعتی کلید مینیاتوری تیپ c بیشترین کارایی و کاربرد را دارد. زمانی جریان کلید مینیاتوری تیپ سی قطع می‌شود که جریان نامی مدار به پنج الی ده برابر جریان الکتریکی آن برسید. زمان قطع این نوع کلید مینیاتوری نسبت به کلید مینیاتوری تیپ بی بیشتر می‌باشد به همین دلیل این نوع فیوز از دسته فیوزهای کند کار به‌حساب می‌آید.

کلید مینیاتوری تیپ D: نام دیگر کلید مینیاتوری تیپ D ترانسفورمری می‌باشد. این نوع کلید برای بارهای با میزان اشباع بسیار بالا می‌باشد. این نوع کلیدهای مینیاتوری درزمانی قطع می‌شوند که جریان اضافه ده الی بیست برابر جریان الکتریکی برسد. این نوع کلید مینیاتوری نسبت به سایر انواع کلیدهای مینیاتوری بیشترین زمان را برای قطع جریان نیاز دارد.

کلید مینیاتوری نوع K: این نوع کلیدها به جریان مدار اضافه حساسیت خاصی دارند و در صورت اضافه شدن بار جریان از جریان نامی مدار به‌سرعت قطع می‌شوند. این نوع کلید مینیاتوری‌ها بیشتر برای موتوری‌های که زیر بار مطلوب می‌باشند، مورداستفاده قرار می‌گیرد. معمولاً محدوده قطع جریان کلید مینیاتوری کم می‌باشد و سرعت قطع آن نسبت به سایر تیپ‌ها بیشتر می‌باشد. زمان قطع کلید مینیاتوری k مابین کلید مینیاتوری تیپ b و کلید مینیاتوری تیپ c می‌باشد.

کلید مینیاتوری تیپ Z: و اما آخرین نوع کلید مینیاتوری تیپ Z سریع‌ترین و حساس‌ترین نوع کلید مینیاتوری موجود می‌باشد و به حساس‌ترین نوع کلید مینیاتوری شناخته‌شده است. کلید مینیاتوری تیپ Z تند کارترین نوع کلید مینیاتوری جهت قطع مدار موجود می‌باشد. معمولاً این نوع کلید مینیاتوری از قطعات بسیار ارزشمند و باکیفیتی تولید و ساخته‌شده است.

تمام انواع کلیدهای مینیاتوری موجود در بازار را در بالا ذکر کردیم این کلیدها دارای خصوصیات خاص می‌باشند که متناسب با نوع جریان‌ها و بارهای جریانی خاص و مختلفی تولید و ساخته‌شده‌اند. در انتخاب نوع کلید مینیاتوری و یا فیوز به بار تحمل جریان آن بسیار دقت شود.

در صورت تمایل می‌توانید مقاله کلید مینیاتوری چیست و راهنمای انتخاب کلید مینیاتوری را بررسی کنید.

ثبت دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

منو