مقالات

کانکتور برق چیست و چه کاربردی دارد؟

کانکتور برق چیست و چه کاربردی دارد؟

کانکتورهای برق به طور گسترده در سیم کشی ساختمان‌ها برای توزیع نیروی الکتریسیته جهت اتصال کلیدها و پریزها کارایی دارد. کانکتورها از نظر شکل، اندازه و کارایی و قیمت دارای انواع مختلفی هستند.

کانکتورهای برق به‌طور گسترده در سیم‌کشی ساختمان‌ها برای توزیع نیروی الکتریسیته جهت اتصال کلیدها و پریزها کارایی دارد. کانکتورها ازنظر شکل، اندازه و کارایی و قیمت دارای انواع مختلفی هستند.

این قطعات بیشتر در مواقعی که قطعی به وجود می‌آید یا مواقعی که تمایل دارید تا به شکلی باشد که بعداً بتوانیم اگر یک بخش آن خراب شد، آن را تعویض نماییم، کارایی دارد. ورودی‌های تغذیه، محل اتصالات قطعات لوازم جانبی و بردهایی که نیازمند تعویض کردن هستند از این قبیل‌اند. روش غیر ایمنی برای اتصال دو سیم به یکدیگر رایج شده است این است که قسمت فلزی دو سیم را روی‌هم گذاشته و روی آن را با نوارچسب می‌پوشانند این کار صد درصد غیر ایمن و خطرناک است و باعث حوادث ناگوار مثل اتصالی در سیستم برق‌رسانی و آتش‌سوزی می‌شود. همراه بابا ادیسون باشید تا به شما بگوییم که چرا باید برای اتصال سیم‌ها از کانکتورهای مطمئن استفاده کرد.

کاربرد کانکتور برق چیست؟

کانکتورهای برق به‌طور گسترده در سیم‌کشی ساختمان‌ها برای توزیع نیروی الکتریسیته جهت اتصال کلیدها و پریزها، سیستم‌های روشنایی، لوازم‌خانگی، تجهیزات اداری، سیستم‌های تهویه مطبوع کارایی دارند. همچنین کانکتورهای قابلیت وصل شدن به محل مورداستفاده خود را دارند.

همچنین از کانکتورهای برق در مواردی مثل اتصال سیم ارت، محافظ‌های الکتریکی و الکترونیکی، سیستم‌های صوتی داخل سالن‌ها جهت فراهم کردن تعداد موردنیاز ورودی و خروجی، سیستم‌های کنترل و هشدار داخل ساختمان‌ها نیز استفاده می‌شود.

چگونه کنتاکور انتخاب کنیم؟

در کانکتور برق، سیم‌ها به دو صورت استفاده می‌شوند، حالت اول به‌طور مستقیم زیر پیچ‌ها قرار می‌گیرد و در حالت دوم زیر صفحه فلزی قرار می‌گیرند. هنگام استفاده از کانکتور یا ترمینال برق جهت اتصال به سیم دیگر، در ابتدا باید قسمتی از روکش سیم را از روی آن جدا کرد و سپس آن را در داخل خانه موردنظر قرارداد و در انتها پیچ روی آن را بست.

انواع ترمینال برق

کانکتور یا ترمینال برق، اتصالاتی است که در آن سیم‌ها به‌وسیله پیچ‌های نگه‌دارنده ترمینال، به یکدیگر وصل شده و بین آن‌ها اتصال ایجاد می‌شود. کانکتورها ازنظر شکل، اندازه و کارایی و قیمت دارای انواع مختلفی هستند.

نحوه کار با ترمینال برق چگونه است؟

یازده مدل پراستفاده آن، به شرح ذیل است:

نوع VGA

نوع VGA کانکتورها، به کابل D-sub معروف است. که یک کابل تصویری آنالوگ است. اتصال یک انتهای آن به مانیتور کامپیوتر یا تلویزیون و انتهای دیگر آن به پورت VGA متصل می‌شود. یک خرید مطمئن را با بابا ادیسون تجربه کنید.

نوع DVi

یکی دیگر از انواع کانکتورهای برق است که مانند بقیه کابل‌ها یک انتها آن به مانیتور و انتهای دیگر آن به پورت DVI وصل می شود.

نوع HDMI

اگر قصد دارید تلویزیون را به کامپیوتر وصل کنید، می‌توانید از این کابل استفاده کنید، زیرا کابل HDMI قادر است هم تصویر و هم‌صدا را انتقال دهد.

نوع USB

این متصل‌کننده برای اتصالات کابل USB، از دو قالب  USB 2.0  و نوع اخیر آن USB 3.0 استفاده می‌کند. نحوه شناسایی کابل‌های USB 2.0 و 3.0 از یکدیگر به این صورت است که کابل‌های USB 3.0 دارای هد آبی هستند و گاهی برچسب SS “Super Speed” را روی آن‌ها درج‌شده است.

نوع اترنت

این متصل‌کننده به RJ-45 معروف است. یک انتهای آن به روتر یا سوئیچ شبکه و انتها دیگر آن به پورت اترنت روی کامپیوتر وصل می‌شود. شما می‌توانید کانکتور مدنظرتان را از فروشگاه بابا ادیسون خریداری کنید.

کانکتور BNC

این نوع اتصال کننده برای اتصال انواع کابل کواکسیال استفاده می‌شود. بیشترین استفاده BNC برای اتصالات دوربین مداربسته است. BNC در دو مدل پیچی و سرپیچی اتصال وجود دارد. درگذشته بسیاری از شبکه‌های کامپیوتری هم از BNC استفاده می‌کردند که امروزه RG45 جای آن را گرفته است. همچنین در اتصالات تجهیزات رادیویی، تجهیزات آزمایشگاهی و تجهیزات سیگنال‌های ویدیویی نیز از BNC استفاده می‌شود.

کانکتور PS2

کانکتور PS2 نام یکی از کامپیوترهای تولیدی IBM بود. و برای اتصال دستگاه‌های ورودی مثل میکروفون، ماوس و کیبورد استفاده می‌شود. امروزه در کامپیوترها PS2 به‌سختی یافت می‌شود اما که در کامپیوترهای قدیمی PS2 عضو مهم آن‌ها محسوب می‌شده است.

کانکتور RJ 45

کانکتور RJ45 یک سوکت استاندارد شبکه است که در کابل اترنت کارایی دارد. دستگاه‌هایی که برای ارتباط از پروتکل اترنت استفاده می‌کنند باید به RJ45 مجهز باشند. RJ45 دارای هشت پین است و ترتیب رنگ رشته‌های سیم در آن از استانداردهای خاصی تبعیت می‌کند.

کانکتور RJ 11

RJ 11 دارای ۲، ۴، ۶ پین است. و ازنظر ظاهری شبیه RJ45 است، اما برای اتصالات تلفن کارایی دارد. و از کابل تلفن تک زوج، 2 و 3 زوج برای اتصال پشتیبانی می‌کند. در این کابل‌ها ترکیب رنگ در سوکت اهمیتی ندارند، اما معمولاً برای جلوگیری از خطا هر دو سمت سیم، باید از ترکیب رنگ مشابه استفاده کنند.

کانکتور AUX

این نوع کانکتور که به جک هدفون 3.5mm شناخته‌شده است سه پین دارد و توانایی انتقال صوت به‌صورت دو کانال استریو را دارد و در دستگاه‌های مختلف صوتی یافت می‌شود.

کانکتور DB 15

کانکتور DB15، که به فیش VGA یا پورت گرافیک در کامپیوترها شهرت دارد دارای پانزده پین است که پین‌های آن در دو ردیف قرار داده شدند. DB15 برای ارتباط بین کامپیوتر، لپ‌تاپ و سایر دستگاه‌های پخش‌کننده ویدئویی که پورت VGA دارد به نمایشگرهایی مثل مانیتور، ویدئو پروژکتور، تلویزیون استفاده می‌شود.

کلام پایانی

اگر شما هم از افرادی باشید که به خاطر شغلتان یا به هر دلیل دیگری با برق سروکار دارید، باید با کانکتور برق، انواع و کارایی آن آشنا باشید. کانکتور کلمه‌ای انگلیسی است که به معنی تجهیزات برقی است و در زبان فارسی به کانکتور، ترمینال گفته می‌شود. نکته‌ای که باید بدانید این است که طول عمر انواع کانکتور برق، متفاوت است و می‌بایست در هنگام خرید به آن توجه کنید، مثلاً طول عمر یک کانکتور ممکن است ده سال یا هزار سال باشد.

درصورتی‌که به دنبال فروشگاه معتبری هستید که کانکتور برق بادوام خریداری کنید، پیشنهاد ما به شما فروشگاه لوازم صنعتی بابا ادیسون است.